Ajuntament de Benassal

Aigua de Benassal

L’aigüa de Benassal constitueix un dels referents i símbols per excel-lència de Benassal i la comarca. És un aigua minero-medicinal lleugera, sense gas, classificada com a bicarbonatada mixta i oligometàl-lica i que té un gran valor terapèutic, especialment pels problemes de renyó.
Després d’un llarg procés va ser declarada d’utilitat pública per Reial Ordre de 4 de juliol de 1928, però les seues propietats medicinals ja es coneixien al segle XVIII.
Amb la declaració d’utilitat pública i el permís per vendre aigua envasada de 1928, la tasca publicitària fou enorme. Els cartells i etiquetes de les ampolles eren de la litografia Ortega de València i tenien aspecte modernista amb la imatge de posidó-Neptú, rei del mar i de les aigües a la mitologia clàssica. Els envasos eren sobretot garrafes de 12 litres, i eventualment ampolles d’un litre, i s’omplien directament dels xorros. El procés de neteja, envasat i etiquetatge es feia a la mateixa plaça dels Xorros fins que per organitzar millor l’activitat cap a 1932 s’edificà a la placeta de baix una planta de dos edificis simètrics amb una escala al mig. Aquesta planta seria reformada el 1954 per potenciar la seua capacitat de producció i comercialització i de nou seria ampliada posteriorment en dues ocasions fins que es va abandonar per anar a la planta nova i actual, situada  junt a una antiga Nevera.
La propietat municipal de l’aigua de Benassal ha fet que el poble tingués l’exclussiva de la seua explotació i comercialització. Especialment, ha sigut i es consumida a Catalunya i a València.
Aquesta explotació municipal es manté fins l’actualitat si bé des de 2005 ho fa mitjançant l’empresa Aigües de Benassal S.A de propietat municipal.Agua de Benassal El sabor i les propietats de l’aigua de Benassal són úniques i inalterables amb el pas del temps perquè s’envasa directament del manantial juntament on s’ublica la planta embotelladora. Aquest manantial de la Font d’en Segures es troba situat a 950 m. d’altura dins del terme de Benassal.
Les propietats de l’aigua de Benassal, reconegudes històricament i recomadades per molts metges, es caracteritzen per una equilibrada i excepcional composició química, ol-ligometàlica de mineralització dèbil, rica en calci i bicarbonat.
Per tant, l’aigua de Benassal resulta realment beneficiosa per la salut. Des de l’antiguitat es coneixen les propietats digestives de l’aigua de Benassal, gràcies a l’acció del bicarbonat càlcic present en la seua composició. Les seues propietats naturals i el seu gran poder diürètic fa que s’eliminen toxines i excessos de grasses molt fàcilment. Per aquest motiu, moltes persones complementen les seues dietes alimentàries amb els beneficiosos components de l’Aigua de Benassal, per aconseguir o conservar un aspecte saludable i millorar el funcionament del seu sistema renal.
 
Contacte: Partida Nevera s/n 12160 Benassal (Castelló)
Tel. 964431014- fax: 964444163  aguabenassal@yahoo.es

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal