Esdeveniments

Calendari

Agenda

Fira d’oficis

El mes de juliol, més de 300 veïns i veïnes es visten com fa un segle. Benassal rep a milers de visitants, durant tot un cap de setmana, que ve de diferents punts de la geografia espanyola per a gaudir dels més de setanta oficis i activitats que s'organitzen amb motiu de la Fira d’Oficis.

La localitat de l’Alt Maestrat ha fixat en el calendari aquest esdeveniment que rescata de la memòria oficis perduts i recupera tradicions del passat.

Aquells que s'acosten al municipi en aquesta època veuen llavar en el safareig com antany, pintar amb calç les cases, aparellar les cavalleries, xollar ovelles amb tisora, cuinar «guixassos» o elaborar gelats de forma més natural… A més, durant les jornades, es pot degustar la gastronomia més autèntica, com a avellanes, formatges, els millors productes carnis o l'Aigua de la Font d’En Segures, que des de fa més d'un segle ja atreia a turistes.

Mes de l'Avellana

Benassal fa gust d'avellana durant tot el mes d'octubre, un producte del qual el municipi és el principal productor a la província de Castelló.

Durant els caps de setmana es pot conéixer de primera mà el seu cultiu, degustar els menús especials preparats pels restaurants i fins i tot recollir les avellanes directament del camp.

Per part seua, els establiments de la localitat ofereixen la possibilitat d'adquirir productes agroalimentaris que compten amb l'avellana com a ingredient, entre els quals destaquen rossegons, flaons, mantegades d'avellana, coca d'avellana, hamburgueses o llonganisses amb avellanes.

Amb la celebració del Mes de l’Avellana a Benassal es pretén dinamitzar l'activitat turística del municipi, que compta amb nombrosos punts d'interés, com són el seu històric nucli antic o el conegut balneari de la Font d’en Segures, a poca distància de la població, i lligar-la al turisme vinculat als seus productes agroalimentaris de qualitat.

Mostra de la Trufa

La Mostra de la Trufa Negra del Maestrat té lloc a la fi del mes de febrer o principis de març.

Es tracta d'una cita ineludible per als amants del ‘or negre’ de la gastronomia, que cada any se celebra en un municipi diferent de la comarca, en el moment més intens de la temporada de la trufa negra i quan aquestes posseeixen les seues majors propietats aromàtiques i de sabor.

Un cap de setmana que reuneix a truficultors, empreses vinculades al sector, vivers, hostalers i amants de la gastronomia. Entre les nombroses activitats preparades amb motiu de la fira, cal destacar el concurs gastronòmic de la trufa negra, el concurs de gossos trufers o el showcooking amb tuber melanosporum protagonitzat per cuiners rellevants.

De la mateixa manera, es duen a terme diferents i interessants ponències i col·loquis on distingits professionals donen a conéixer aquest producte als assistents i parlen dels reptes que suposa la seua comercialització.

Si tens qualsevol consulta contacta amb nosaltres