Turisme

Activitats

Visites guiades

 • Centre Històric
 • Casa Museu Teresita Pascual
 • Ruta Carles Salvador
 • Ruta Experiments Stuka
 • Embotelladora
 • Font d’En Segures
 • Paratge Natural
 • Microreserva del Rivet

Les visites guiades poden realitzar-se en horari flexible si s'informa amb la suficient antelació en la Tourist Info de Benassal.964442004).

Els horaris de visites també poden patir modificacions segons les condicions meteorològiques o la celebració d'esdeveniments en el municipi.

Necessària la reserva prèvia sempre per a grups grans i excursions.

VISITA CONTINGUT HORARI PREU OBSERVACIONS
Centre Històric de Benassal Visita al centre històric. Destaquen el Castell de la Mola del S. XIII, els arcs i torres de la muralla que delimitaven el nucli més antic de la població, destacant el portal de la Mola d'estil gòtic i el Forn de Dalt. DE DIMARTS A DIUMENGE
12:00H.
2,00 € NO ES NECESARIA RESERVA
Casa Museu Teresita Pascual L'espai alberga l'obra artística de tres generacions d'una mateixa família. Un viatge per tres èpoques que comença a la fi del segle XIX amb Jesús Pascual, segueix en el segle XX amb Teresa Pascual i arriba a l'actualitat amb Maite Miralles, la mateixa que ha decidit impulsar aquest museu. DE DIMARTS A DIUMENGE
11:00H.
2,00 € NO ES NECESARIA RESERVA
Ruta Carles Salvador Coneix la figura de Carles Salvador i tot el seu llegat recorrent els carrers de Benassal i visitant l'aula museu dedicada a l'obra de l'autor, figura principal de les lletres valencianes i de la innovació pedagògica del segle XX. DE DIMARTS A DIUMENGE A DEMANDA
SI NO SE SOLAPA AMB UNA ALTRA VISITA
2,00 € NECESSÀRIA RESERVA
Ruta Experiment Stuka Durant dècades ningú va saber exactament què va ser el que va ocórrer en el Maestrat del 21 al 31 de maig de 1938. Ruta guiada pels llocs bombardejats a Benassal per l'exèrcit nazi per a comprovar l'efectivitat dels Junker 87A (més coneguts com Stuka). DE DIMARTS A DIUMENGE A DEMANDA
SI NO SE SOLAPA AMB UNA ALTRA VISITA
2,00 € NECESSÀRIA RESERVA
Planta embotelladora d'Aigua de Benassal Aigua de Benassal ofereix visites guiades en les seues instal·lacions per a donar a conéixer la història, els reconeixements més destacats i el procés productiu de tots els formats que es comercialitzen. DE DILLUNS A DIVENDRES.
JUNY, JULIOL I AGOST SOLS DIMECRES A les 12.30.
2,50 € NECESSÀRIA RESERVA
Font d’En Segures A tan sols dos quilòmetres del nucli urbà se situa la Font d’En Segures amb els seus edificis modernistes, el brollador i el balneari, on la qualitat i les propietats de la seua aigua miner-medicinal són conegudes des de temps immemorials. DE DIMARTS A DIUMENGE A DEMANDA
SI NO SE SOLAPA AMB UNA ALTRA VISITA
2,00 € NECESSÀRIA RESERVA
Paratge Natural Microreserva del Rivet Visita guiada al paratge natural municipal El Rivet de Benassal. Descobreix aquest entorn natural privilegiat a través de la senda botànica que recorre el bosc i el seu centre d'interpretació. DE DIMARTS A DIUMENGE A DEMANDA
SI NO SE SOLAPA AMB UNA ALTRA VISITA
2,00 € NECESSÀRIA RESERVA

Senderisme

Senderes locals:

 • SL-CV 102 Barranc de la Fresca
 • PR-CV 294 Camí de Benassal a Vistabella
 • PR-CV 395 Font de l’Ombria
 • GR 7 Ares del Maestrat-Benassal-Culla

Benassal potencia el turisme de salut i esportiu a través de les rutes de senderisme que es poden realitzar en la zona.

D'aquesa manera, es troben la ruta del *Barranc de la Fresca, de caràcter circular i amb una distància de 9,5km; la ruta del Camí a Vistabella de tipus lineal i distància de 9,5km; el camí de la Font de l’Ombria circular i amb un recorregut de 16,6km i el GR7 que discorre per Ares, Benassal i Culla de tipus lineal i una distància de 6km.

Durant el seu recorregut, els senderistes passen per diversos punts de gran interés patrimonial i cultural, així com de gran valor paisatgístic com poden ser el Riu Montlleó, l'Escola de Canto o l'ermita de Sant Cristòfol.

En el següent fullet es pot trobar informació de cadascuna d'aquestes rutes, un mapa dels trajectes i punts d'interés a trobar en ells, així com diverses recomanacions d'ús de les senderes i protecció del mitjà.

BTT

BTT Alt Maestrat

Itinerari circular de 85 km per camins, pistes i senderes de l'Alt Maestrat, entre valls, planes, barrancs i muntanyes que travessa un dels paisatges més purs i salvatges de l'interior de Castelló. Passar pel Barranc del riu Montlleó, el riu Molinell a Culla, El Rivet a Benassal, el Barranc dels Horts en Ares o el Tossal de la Nevera a Catí, així com pels nuclis històrics dels pobles, és connectar amb la naturalesa i la història.

Dominis de Neptú

Es tracta d'una senzilla ruta interpretativa pels principals espais del nucli antic i els seus paratges naturals de Benassal amb el qual descobrir la seua història, tradicions, curiositats mitjançant una divertida gimcana.

Tot el recorregut està marcat amb taulells decorats amb uns símbols gravats, que guarden un missatge secret i que es desxifrarà al final del recorregut si es van copiant correctament en el fullet que proporciona l'Oficina de Turisme de Benassal o disponible en aquesta web.

De la mateixa manera, en diferents moments de l'any, l'Ajuntament de Benassal també organitza un ruta teatralitzada per aquest trajecte, en el qual els personatges mitològics Neptú i Evadne acompanyen als assistents pel recorregut que arranca en l'edifici de la Mola, actual oficina turística de Benassal, i transcorre per llocs tan emblemàtics com el Paratge Natural Municipal del Rivet o la Font d’En Segures, per a tornar després al poble.

Si tens qualsevol consulta contacta amb nosaltres