Turisme

Museus

MUSEU ARQUEOLÒGI DE L'ALT MAESTRAT

El Museu Arqueològic de l'Alt Maestrat es troba a Benassal i va ser creat amb l'objectiu d'acollir i exposar el fons de materials del Gabinet d'Investigació Arqueològica de l'Alt Maestrat, que es venen compilant des de la dècada dels 70.

S'emplaça al castell de la Mola, edifici del segle XIII, on exposa una mostra significativa de les diferents troballes dels jaciments amb els quals compta la zona. De fet, des del punt de vista arqueològic, la comarca és una de les més fèrtils i riques en manifestacions de les diferents cultures i períodes que s'escalonen entre la Prehistòria fins a l'època medieval islàmica. D'aquesta manera, el museu presenta restes que van des del 8000 a. C. fins al segle XIII, amb elements autòctons que abasten des de l'Epipaleolític fins a l'època Andalusina.

Més informació: Tel. 964 44 20 04

AULA MUSEU CARLES SALVADOR

L'Aula Museu Carles Salvador se situa en l'edifici de l'antic hospital de la Mola, a la part alta del nucli antic i emmurallat del poble. Es tracta d'un espai expositiu que recupera l'atmosfera familiar i escolar de Carles Salvador, un lloc on el visitant descobreix la intensa vida d'aquest gran mestre, poeta, figura principal de les lletres valencianes i de la innovació pedagògica del segle XX.

A través d'un recorregut museogràfic contemporani, l'aula es converteix en una eina pedagògica útil, per a ser utilitzada en la tasca educativa d'escoles i instituts, i permet treballar tant la figura de Carles Salvador i la seua època, diferents conceptes relacionats amb la literatura i els valors de defensa de la llengua i cultura dels valencians.

Més informació: Tel. 964 44 20 04

Casa Museu Teresita Pascual

Gran part de l'obra de Teresita Pascual resideix en un museu al qual també dona nom. L'espai alberga l'obra artística de tres generacions d'una mateixa família, els Pascual Miralles. Un viatge per tres èpoques que comença a la fi del segle XIX amb Jesús Pascual, segueix en el segle XX amb Teresa Pascual i arriba a l'actualitat amb Maite Miralles, la mateixa que ha decidit impulsar aquest museu.

L'obra de Teresita Pascual, a més dels retrats que va fer de tants personatges de la seua època, destaca pels seus dibuixos i pintures dels paisatges de Benassal, d'abans, durant i després de la Guerra, de manera que els seus treballs han quedat com els millors testimoniatges de com era abans el poble i de com va anar canviant al llarg dels anys. Un treball artístic que al seu torn es converteix en documental i en antropològic. Per als actuals habitants del lloc, veure aquests quadres i dibuixos representa connectar amb les arrels del que va ser el seu passat i de com han arribat al present.

Museu de la vida rural de Benassal

L’Associació Cultural Benassal segle XXI és la impulsora del Museu de la Vida Rural, dedicat a la memòria agrícola i ramadera de la localitat i que se situa en l'emblemàtic Hort dels Monges. Després d'anys de treball per part de l'assocació, en col·laboració amb l'Ajuntament, per a reahabilitar aquest espai, s'ha convertit en un espai expositiu amb la voluntat de preservar i difondre el coneixement del món rural a través d'eines, utensilis, mobles, vestits… del segle passat.

Si tens qualsevol consulta contacta amb nosaltres