Turisme

Naturalesa

Paratge Natural del Rivet

Situat a 940 metres d'altitud aproximadament i a uns 3 quilòmetres del nucli urbà de Benassal, el Rivet és un bosc mediterrani on abunden els roures valencians, les carrasques i on també podem trobar una gran varietat de bosc baix.

Es tracta d'un paisatge totalment modelat per la mà de l'home, donant com a resultat un bosc amb prats per a la pastura de bestiars.

Està declarat microreserva protegida des de 2005, ja que en ella creixen dues espècies prioritàries: la escabiosa mossegada (Succisa Pratensis) i l'orquídia (Listera Ovata).

Aquesta denominació de microreserva de flora té la finalitat de garantir la protecció i la conservació de totes dues espècies.

Compta amb una àmplia varietat de fauna i flora, amb un itinerari didàctic i un centre d'interpretació.

A causa de la presència de diversos brolladors i zones entollades, els amfibis es troben molt ben representats en el paratge.

En els exemplars madurs de roures i carrasques, nidifiquen espècies d'ocells, albergant també en els seus forats poblacions d'alguns dels ratpenats més rars en l'àmbit regional.

L'aparició del senglar o la rabosa són freqüents als voltants de l'espai protegit.

Escola del Canto

La Escola del Canto, en la confluència entre Vilafranca i Vistabella, es va crear per a escolaritzar als xiquets que vivien en masies allunyades de Benassal i va funcionar des de 1932 fins a 1973. A l'agost de 2014, els veïns de l'agrupació Amics del Canto aconsegueixen rehabilitar la vella construcció mitjançant micromecenatge a través de la xarxa.
L'antic edifici és en l'actualitat una aula museu d'accés lliure i les dependències del mestre s'han convertit en un refugi de muntanya. Es troba en la voltants del barranc del riu Montlleó, de gran valor ecològic i un destí senderista molt freqüentat. També compta amb diverses masies i molins, a més de les pintures rupestres del Racó de Nando.

Si tens qualsevol consulta contacta amb nosaltres